30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 101.YILI TÜKD KUTLAMA MESAJI

30 Ağustos 1922  Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir büyük zaferin adıdır.

30 Ağustos 1922,  her safhası bir askeri deha tarafından   tek tek düşünülerek  uygulanan  zorunlu  bir savaşın, akıl gücü ve yurtseverlikle  kazanılmasının   tarihe  altın harflerle yazıldığı  bir destandır. 

30 Ağustos 1922 Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün,   Milli Birlik ve beraberlik ruhuyla tek bir yumruk olan milletini arkasına  alarak  dış  ve iç odakların ihanetine karşı yokluklar içinde verdiği  mücadelenin  yıkılmaz abidesidir.

30 Ağustos 1922 Anadolu Halkının  aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden istilacı devletlerin işgal kuvvetlerine karşı,  Türk Ordusu ile birlikte  ortaya koyduğu eşsiz bir mücadele sonunda,   yıkılan ve  yakılan bir ülkenin yeniden ayağa kalkarak , küllerinden doğmasının ibret dolu öyküsüdür. 

30 Ağustos 1922, büyük önderimiz  M. Kemal Atatürk’ün  19 Mayıs 1919 ‘da  başlattığı  Kurtuluş savaşında, Türk Milletinin “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile özgürlüğüne ve haysiyetine kastedenleri dize getirdiği, bağımsızlık ve hürriyet uğruna verilen savaşın   zaferle taçlandırıldığının  tüm dünyaya  ilanıdır. 

30 Ağustos 1922  bağımsızlık tutkusuyla  kendi çocuğundan önce Türk askerini düşünen,  cephe gerisinde askere mermi taşıyan kahraman Türk kadınının  sınır tanımayan bağımsızlık tutkusunun simgesidir. 

Cumhuriyetimizin 100. yılının gururu ve heyecanı içinde, Ulu Önderimiz  Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve  Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını  minnetle anıyor ve  Ata’mızın işaret ettiği  uygarlık yolunda  kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.   

TÜKD GMYK ve Tüm Şubeler adına

Meral GÜLER

Genel Başkan

 

 

Genel Merkez'de Ara