YÖNETİM KURULU
Yasemin DÖNMEZ, Başkan
Yasemin ALPTEKİN, II. Başkan-CIR
Hatice NALBANT, Sekreter
Emel KUTLUĞ, Sayman
Zeynep AYDIN, Üye
Gözde ÇOŞKUNSU, Üye
Necla YILDIZ, Üye
FAALİYETLERİMİZ
24 Ocak 2008 tarihinde Olağan Genel Kurulumuzu Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde yaparak yeni Yönetim Kurulu ve Denetim kurulu oluşturulmuştur.
Yönetim Kurulumuz Başkan Yasemin Dönmez , 2.Başkan ve CIR Yasemin Alptekin ,
Sayman Emel Kutluğ , Genel Sekreter Hatice Nalbant ve yönetim kurulu üyeleri Z Zeynep Aydın , Nejla Yıldız , Gözde Çoşkunsu ‘dur. Yedek Yönetim Kurulu üyesi
olarak Nilgün Başerer , Selen Yılmaz , İnci Baldoğan , Ece Memecan , Pınar Öztürk
Avunduk , Beste Ersöz seçilmişlerdir. Denetçi olarak Serap Veziroğlu , Tülay Tinli , S Sare Selin Karaüç ; Yedek Denetim Kurulu üyesi olarak ise Belma Şahika Bora , a Nazlı Tandoğdu , Nevin Şafak seçilmişlerdir
9 Şubat 2008 tarihinde Genel Merkez ‘in Maçka İTÜ Sosyal Tesislerinde
düzenlediği öğle yemeğine konuşmacı olarak katılan REİKİ uzmanı Sayın Sevgi Özsoy’u yemeğe katılan arkadaşlarımla beraber dinledik.
21 - 23 Şubat 2008 tarihleri arasında Antalya’da Concord Otelde yapılan Şubeler Toplantısına Yönetim Kurulu olarak Yasemin Dönmez , Hatice Nalbant ,
Zeynep Aydın ve Nejla Yıldız katılmışlardır.
10 Mart 2008 günü Genel Merkez’in İTÜ Maçka Sosyal Tesislerinde düzenlediği DÜNYA KADINLAR GÜNÜ kutlama programına katılınmıştır. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kadıköy Şubesini çalışmaları ilk kez Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde yayımlanmıştır.
05 Nisan 2008 günü Zeytindalı Restaurant’ta üyelerimizle kahvaltılı toplantımıza Sayın Duygu Ertan konuşmacı olarak katılmıştır. .
23 Mayıs 2008 günü Otantik Restaurant’ta düzenlenen eşli akşam yemeğine konuşmacı olarak Sayın Prof. Dr. Osman Müftüoğlu katılmış, Sağlıklı Yaşam konulu sunumunu yapmasının ardından bahçede izlenen Tango gösterisi yoğun katılım sağlayan üyeler ve eşleri tarafından ilgiyle izlenmiştir.
05 Haziran 2008 akşamı Derneğimizin Bakırköy Şubesinin düzenlediği Akşam yemeğine şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez ailesi ile beraber katılmıştır.
07 Haziran 2008 günü Derneğimiz İstanbul Şubesinin İTÜ Taşkışla PM Restaurant tesislerinde düzenlenen Şube Kuruluş yemeğine Şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez , Saymanımız Emel Kutluğ ve Sayın Hülya Oktay katılmışlardır.
08 Eylül 2008 günü UWE Başkanı’nın ülkemizi ziyareti dolayısı ile Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen Türk üyelerle tanışma ve iftar yemeğine şubemizi temsilen Yasemin Dönmez , Hatice Nalbant , Yasemin Alptekin , Emel Kutluğ , Beste Ersöz, Ümran Yıldız , Nejla Yıldız ve Nursel Gülçat katılmışlardır.
11 - 14 Eylül 2008 tarihleri arasında Girne Acapulca Tatil Köyünde, Kıbrıs Üniversiteli Kadınlar Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen UWE ( Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği ) Genel Kuruluna şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez , Genel Sekreter Hatice Nalbant ile üyelerimizden Sıddıka Erkılınç ve Ümran Yılmaz katılmışlardır.
11 - 12 Ekim 2008 tarihlerinde Ankara’ da yapılan Şubeler Toplantısına Şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez ile Saymanımız Emel Kutluğ katılmıştır.
07 Kasım 2008 günü Yasemin Dönmez , Hatice Nalbant , Zeynep Aydın , Gözde Çoşkunsu ve Üyemiz Hande Turan’ın Annesi Güler Turan ile birlikte İstanbul Büyük Şehir Belediyesine ait Kayışdağı’ndaki Darülaceze tesislerini ziyaret ederek yaşlı ve bakıma muhtaç sakinler ile sohbet etmişler ve tesisin yöneticileri ile toplantı yapılarak ortak çalışma koşulları görüşülmüştür. Görüşmeden sonra 12 Kasım 2008 de Şube Başkanı Yasemin Dönmez eşi ile giderek hasta odalarına serilmek üzere 7 adet Halı’yı İlgililere teslim etmiştir.
16 Kasım 2008 Pazar günü Dz.K.K. D/G İstasyonu Tesislerinde eşli öğle yemeği 44 üyemizin katılımı ile düzenlenmiş , konuşmacı olarak katılan Sayın Gazeteci Azize Bergin katılımcılarla anılarını ve yaşadıkları paylaşmıştır.
22 Kasım 2008 tarihinde Genel Merkez tarafından düzenlenen ve İstanbul’daki üç şubenin katılımı ile gerçekleşen S. Ağaoğlu Kimsesiz Çocuklar Vakfındaki Öğretmenler günü kutlamasına katılmışlar ve yuvadaki çocuklarla tanışılmış ve sohbet edilmiştir.
05 Aralık 2008 İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ( İKKB ) tarafından Kadıköy Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 74. üncü yıldönümü törenlerine şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez katılmıştır.
20 Aralık 2008 günü Genel Merkez Olağan Genel Kurul Toplantısı Özel BJK Anadolu Lisesi salonunda yapılmış , şubemizi Genel Kurul Delegeleri temsil etmiştir.
ÇALIŞMALARIMIZ
Yönetim Kurulu olarak Paşakapısı Ceza ve Tutukevi projemiz 2007 yılında olduğu gibi 2008 yılında da devam etmiş ve sponsorlar aracılığı ile tedarik edilen kadın ve çocukların cezaevi yönetimince talep edilen bütün ihtiyaçları periyodik olarak yıl genelinde giderilmeye çalışılmıştır.
Başlatmış olduğumuz “ Sen giymesen de ben giyerim” kampanyamız Hürriyet Gazetesi’nde çıkan haberden sonra arz ve talepte çok büyük bir artış olmuş ve İkinci El Giysi Yardımı büyük bir proje olarak devam etmektedir. Yardımlar:
Doğu Beyazıt Devlet Hastanesi aracılığı ile Doğubeyazıd ve Köylerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara , Şırnak , Batman Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğüne , Şanlı Urfa Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’ne , Kütahya Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okuluna , Ordu - Aybastı Kızılay Derneğine , ve Ülke çapında
Onlarca kurum ve kuruluş ile bireysel talepte bulunan Yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa gitmiştir.
2009 YILI FAALİYET RAPORU
FAALİYETLERİMİZ
12 Ocak 2009 günü şubemiz yönetim kurulu Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Selami ÖZTÜRK’ü ziyaret ederek Belediye ile derneğimizin ortaklaşa etkinlikler yapması konusunda görüş birliğine varmışlardır. Aynı gün Kadıköy Gazetesi ziyaret edilerek derneğimizin tanıtımı konusunda işbirliği yapılması kararı alınmıştır.
17 Ocak 2009 günü şubemizce düzenlenen Yeni Yıla Merhaba Yemeği Acıbadem!de Fesleğen Yemek Evi’nde Tiyatro sanatçısı Sayın Betül Arım eşliğinde yapılmıştır. Sayın Betül Arım pozitif düşünce ve sağlıklı yaşam hakkında fikirlerini bizimle paylaşmıştır. Yemek sonunda çekilen kurada Yılın Şanslısı Sayın Şükran İlter seçilmiş ve kendisine günün anısı olarak hediye verilmiştir.
05 Şubat 2009 tarihinde Bakırköy Şubesince düzenlenen sempozyuma Şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez katılmıştır.
14 - 15 Şubat 2009 tarihlerinde Bolu Şubemiz tarafından düzenlenen Bolu Çalıştayında UWE programlarından olan Mentörlük Projesi çalışmalarına Şubemizi temsilen Yasemin Dönmez ve Yasemin Alptekin katılmışlardır.
21 Şubat 2009 günü Genel Merkez Yönetim kurulunca düzenlenen Dostluk Yemeği’ ne Şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez katılmıştır. Konuk konuşmacı 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesini başlatan girişimci grup üyesi Sayın Esra Nilgün Mirze ‘nin proje hakkındaki bilgilendirmeleri ve sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle izlenmiştir.
11 Mart 2009 günü TÜKD Genel Merkezi adına Şubemizin organize ettiği “ ÖNDER KADIN “ temalı Dünya Kadınlar Günü Panelini Doğuş Üniversitesi konferans salonunda üyelerimiz , Akademisyen misafirlerimiz ve konuklarının katılımı ile düzenlenmiştir. Şubemizce hazırlanan kokteyl’in sonunda Yönetim Kururlu Üyemiz Gözde Çoşkunsu’nun sunuculuğu ile başlayan Panel’de konuşmacı olan Doğuş Üniversitesini temsilen Dekan Sn. Prof. Dr. Dilek DOLTAŞ , TÜKD Kadıköy Şubesi Başkanı Yasemin DÖNMEZ , Panelin moderatörlüğünü yapan TÜKD Genel Başkanı Sayın BİRTEN GÖKYAY , İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av.Nazan MOROĞLU , İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av.Aydeniz Alisbah TUSKAN , Kurtsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Meltem KURTSAN , Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nermin Abadan UNAT günün önem ve anlamını vurgulayan konuşmalar yapmıştır. Daha sonra TÜKD Genel Merkezince her yıl verilmesi geleneksel hale gelen “ ÖNDER KADIN “ ödülleri 2009 yılı için İşkadını Sanayici Sayın Meltem Kurtsan’a , Ömür boyu başarı ödülü ise Boğaziçi Üniversitesi Duayen Öğretim üyesi Sayın Prof.Dr.Nermin Abadan UNAT ‘a verilmiştir.
18 Mart 2009 tarihinde Genel Merkez Yönetimince organize edilmiş olan Profilo İş Merkezi salonlarında sergilenen Leydiyiz Centilmeniz stand up gösterisine üyelerle birlikte katılınmış ve oyun neşeyle izlenmiştir.
10 - 12 Nisan 2009 tarihleri arasında Derneğimiz Genel Merkezince düzenlenen Şubeler Toplantısı için Adana’ya şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez , Yönetim Kurulu üyesi Nejla Yılmaz ve üyemiz Prof. Dr. Günay Atalayer katılmıştır.
18 Nisan 2009 tarihinde Derneğimiz İstanbul Şubesince düzenlenen öğle yemeğine şubemizi temsilen Prof. Dr. Günay Atalayer katılmıştır.
16 Mayıs 2009 günü Şubemizin Moda Deniz Kulübü’de düzenlediği öğle yemeğine konuşmacı konuk olarak katılan Prof. Dr. Deniz Gemalmaz Diş sağlığı ve estetik diş hekimliği konusunda üyelerimizi bilgilendirmiştir.
22 - 23 Mayıs 2009 tarihleri arasında, Bolu’da çalışmalarına başlayan UWE Mentörlük Projesi kapsamında düzenlenen Çalıştaya Başkan Yasemin Dönmez ve 2. Başkan ve CİR Yasemin Alptekin katılmışlarıdır.
29 Mayıs 2009 tarihinde Kadın Araştırmaları Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Milletvekili Sayın Nejla Arat ‘ın düzenlediği Beşiktaş Ihlamur Kasr’ındaki Brunch ‘a Şubemiz üyeleri ile birlikte katılınmıştır.
17 Haziran 2009 tarihinde Genel Merkez Yönetimince düzenlenen ve Konuk olarak Kurtuluş savaşımızın ve Cumhuriyetimizin kurucularından Sayın Fethi Okyar ‘ ın torunu Piyanist Yapıncak Okyar ‘ın Büyükada’ da tarihi Köşklerinde verdiği Piyano Resitali dinletisi üyelerimiz ve davetlilerce zevkle dinlenmiştir.
18 Haziran 2009 günü Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlenen ve Devlet Bakanı ve Baş Müzakerci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde Sivil Toplumla Diyalog Toplantılarından ; Kadın ve Avrupa Birliği Süreci konulu toplantıya davet edilen Yasemin Dönmez Şubemizi temsilen toplantıya katılmıştır.
31 Ağustos 2009 günü yayımlanan Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde TÜKD Kadıköy Şubesi hakkında 2. bir haber daha yayımlatılmıştır
02 Eylül 2009 günü TRT İstanbul Radyosu yapımcısı Sayın Gülname Gümüş’ ün daveti ile saat 13.15 te yayınlanan Yaşarken Programına katılan Başkan Yasemin Dönmez , TÜKD ‘ nin Kuruluşu , Vizyonu , Misyonu ile şubemizin faaliyetleri hakkında geniş bilgi içeren söyleşiye katılmıştır.
25 – 27 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenmiş olan Genel Merkez olarak katılım sağlanan Sivil Sesler Festivali’ne stand sorumlusu olarak şubemizi temsilen 2 gün Yasemin Dönmez , Hatice Nalbant , Emel Kutluğ katılarak festivale katılanlara derneğimiz hakkında bilgi vermişler , derneğimizin bröşürlerini dağıtmışlardır.
7 – 11 Ekim 2009 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde açılan CEBİT iletişim fuarına TÜKD Genel Merkezi katılarak tanıtım standı açmış Şubemizi temsilen Başkan Yasemin Dönmez ve Hande Turan’ın annesi Güler Turan stant sorumlusu olarak görev almıştır.
28 – 31 Ekim 2009 tarihleri arası Gaziantep’ te Şubeler toplantısı ve Halep gezisi düzenlenmiştir. Toplantıya şubemizi temsilen Yönetim Kurulundan Yasemin Dönmez , Hatice Nalbant , Emel Kutluğ katılmıştır. Seyahatte Gaziantep şubesinin 20. Kuruluş yılı kutlamaları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak TÜKD adına Atatürk Anıtına çelenk konulmuş ve aynı dün akşam Vali Bey’in Cumhuriyet Resepsiyonuna katılınmıştır.
14 Kasım 2009 günü Şubemizce düzenlenen üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz öğle yemeğinde Konuşmacı konuğumuz Derneğimiz üyesi Prof.Dr. Güzin DİLŞEN Osteoporoz ve Korunma yollarını anlatılmıştır.
10 Aralık 2009 günü Ankara Üniversitesi ATAUM Salonu’nda, 11 Aralık 2009 günü TBMM Büyük Grup Salonu’nda düzenlenen “Doğu Avrupa Ve BDT Ülkelerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uygulamaları Bölgesel Konferansı” ve 10 Aralık 2009 günü akşam Ankara Valiliği'nin himayelerinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde gerçekleştirilen Konser ve Kokteyl ile TÜKD’nin Türkiye’de kuruluşunun 60. Yılı kutlanmıştır. Şubemizi temsilen Prof..Günay ATALAYER katılmıştır.
13 Aralık 2009 akşamı ABBAS Restaurant’ta Genel Başkanımızın Eşi Sayın Akın GÖKYAY’a Genel Merkez ofisinin düzenlenmesine katkılarından dolayı tertiplenen teşekkür yemeğine Başkan Yasemin Dönmez ve Yön.Kur.Üyeleri Hatice Nalbant ve Emel Kutluğ katılmıştır.
14 Aralık 2009 akşamı İDİL BİRET Piyano resitaline Kadıköy Süreyya Operasında 60.yıl etkinliği olarak Genel Merkez ve Şubeler olarak katılım gerçekleşmiş. Kadıköy Şubesinden arkadaşlarımız katılmışlardır.
Yönetim Kurulu TÜKD tüzüğü Madde 18 gereğince 30.01.2009 saat 11.00’de Kadıköy Belediyesi CKM Kat.3 B. Salonunda Olağan Genel Kurulu yapma kararı alınmış ve tüm üyelere elektronik posta aracılığı ile çağrı yapılmıştır.
ÇALIŞMALARIMIZ
Şubemiz 2009 yılında önceki yıllarda başlatmış olduğu çalışmalara devam etmiştir. İkinci El Giysi kampanyasına bağışçı ve ihtiyaç sahiplerinin ısrar ve talebi ile devam edidlmiş ve bu güne kadar toplanan 5 ton civarında giysi ve ev eşyası Ulaşım Sponsoru
ARAS KARGO ile 6000 civarında ihtiyaç sahibine ulaştırılmıştır.
Yönetim Kurulu olarak Paşakapısı Ceza ve Tutukevi projemiz 2008 yılında olduğu gibi 2009 yılında da devam etmiş ve sponsorlar aracılığı ile tedarik edilen kadın ve çocukların cezaevi yönetimince talep edilen bütün ihtiyaçları periyodik olarak yıl genelinde giderilmeye çalışılmıştır.
Çeşitli platform ve toplantılara Seminer ve Söyleşilere , Fuarlara , Festivallere katılınmış derneğimiz ve şubemiz tanıtılarak bilinirliği artırıcı çalışmalar yapılmıştır
Genel Merkezimizin kuruluşunun 60. ıncı Yılı nedeniyle başlatılan Olandan Olmayana Bilenden Bilmeyene ( OOBB ) İkinci El Diz üstü Bilgisayar Kampanyasına destek veren şubemiz Başkanı Yasemin Dönmez’in şahsi gayretleri ile Sabancı Üniversitesi’nden 10 adet , Doğuş Üniversitesinden 20 adet ve bireysel 3 bağışcıdan İkinci el masa üstü bilgisayar alınmıştır. Bu bilgisayarlardan Samsun , 19 mayıs ilçesi , Karagöl Köyü Şehit Arif Çetin İlk Öğretim okuluna Bilgisayar Laboratuarı kurulması için 10 Adet Bilgisayar ve istek üzerine Öğrenciler ve aileleri için ikinci el giysi temin edilerek gönderilmiştir. Kars , Arpaçay İlçesi , Kıraç Köyü Şehit Ercan Gökçek İlk Öğretim Okuluna 10 Koli kitap ve kırtasiye bağışında bulunulmuş , bilgisayar talepleri de kabul edilerek 9 adet bilgisayar Kıraç köyüne gönderilmiştir. Bu güne kadar 33 adet Masaüstü Bilgisayar temin edilmiş 14 adedi Genel Merkezimize yönlendirilmiştir
2009 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte Marnara Üniversite’nde okuyan 2 kız öğrenciye burs verilmeye başlanmıştır
Görevde bulunduğumuz 2008 - 2009 yıllarında Şube olarak ;
2008 yılında 18 Faaliyetten , 6 Yemekli Toplantı , 2 İstanbul
dışında olmak üzere 8 toplantı , 3 Sağlık Bilgilendirme toplantısı ile
Yurt Dışı toplantısına katılınmıştır.
2009 yılında 23 faaliyetten , 4 Yemekli Toplantı , 6 İstanbul dışında olmak üzere 15 toplantı , 2 Sağlık Bilgilendirme toplantısı , 2 Fuar ve Festivale katılınmıştır.
TÜKD İstanbul/Kadıköy Şubesi